Manā mājā var staigāt pat baltās zeķēs, jo es, mazgājot grīdu, pievienoju šo vienu līdzekli

 

Ideāli tīra grīda nav tikai mana iegriba – tīra grīda padara mājokli vizuāli pievilcīgāku, rada kārtīgu un sakoptu vidi. Netīra grīda var ātri sabojāt kopējo mājas izskatu.

Putekļi, netīrumi, mikrobi un alergēni (piemēram, putekļu ērcītes, pelējums) viegli uzkrājas uz grīdas. Tīrot grīdu regulāri, var samazināt alerģiju, elpošanas problēmu un citu problēmu risku.

Netīrumi un gružu daļiņas var nodarīt kaitējumu gan grīdai, gan mēbelēm, īpaši, ja tās tiek berzētas vai ieskrāpētas pārvietojot mēbeles.

Šeit apkopoju visus trikus kurus izmantoju, tīrot grīdu.

Lai labi iztīrītu grīdas mājās, siltam ūdenim pievienoju nedaudz šampūna un sāls.

Jums būs nepieciešams piliens šampūna un divas lielas karotes sāls. Šāds vienkāršs šķīdums nomazgās visus netīrumus, pat tos, kas jau sen iesakņojušies, kā arī palīdzēs savākt putekļus no grīdas.

Šampūns satur virsmaktīvās vielas, kas efektīvi šķīdina netīrumus, taukus un eļļas. Tā kā šampūns ir izstrādāts matu tīrīšanai un attaukošanai, tas var būt maigs, taču efektīvs arī pret dažādiem grīdas virsmu netīrumiem.

Lasi arī: Kaimiņa sīpoli izauga lielāki nekā manējie – noskatīju vienkāršu “triku”; Un pirms tam vēl es šaubījos, ka šāda lieta darbojas 

Sāls graudi darbojas kā viegls abrazīvs materiāls, kas palīdz mehāniski noņemt noturīgus traipus vai pielipušus netīrumus no grīdas virsmas. Tas ir īpaši noderīgi, ja nepieciešams tīrīt netīras vietas vai traipus, kurus tikai ar šķidrumu būtu grūti noņemt.

Gan šampūns, gan sāls var palīdzēt dezinfekcijai. Šampūns satur sastāvdaļas, kas var cīnīties pret baktērijām un mikrobiem, savukārt sāls bieži tiek izmantota kā dabisks konservants un var palīdzēt samazināt baktēriju izplatīšanos. Tomēr svarīgi atcerēties, ka ne visas grīdas virsmas ir piemērotas šādai tīrīšanas metodei. Piemēram, koka grīdām vai delikātām virsmām šampūns un sāls var būt pārāk abrazīvi vai mitrumu uzsūcoši.

Tomēr pat šī nav labākā kombinācija arī parastām grīdām  – ir situācijas, kur noder labāks risinājums.

Lai iztīrītu virtuves grīdu no taukiem, kas nereti paliek pēc ēdiena gatavošanas, es izmantoju sinepes.

Karoti sinepju jāatšķaida litrā ūdens. Sinepes jāizšķīdina karstā ūdenī, pēc tam ļaujiet maisījumam atdzist un nostāvēties dažas stundas, un varat sākt mazgāt grīdas. Ja nav laika, lai līdzeklis iestāvētos, stipriniet to ar sodu, pietiek ar vienu karoti.

Es regulāri izmantoju šo metodi, un virtuves grīdas ir nevainojami tīras.

Lai bez tīrības panāktu, ka grīdas arī spīd, ūdenī nepieciešams pievienot nedaudz glicerīna.

Atceries – tīrs mājoklis rada psiholoģisku komfortu. Tas palīdz uzturēt mierīgāku un sakoptāku dzīves vidi, kas pozitīvi ietekmē garastāvokli un produktivitāti.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment